Dom klar i fjorårets Formel 1-skandale mellom Red Bull og Ferrari

Ifjor varslet både Red Bull og Ferrari flere søksmål mot hverandre som følge av en langvarig konflikt i European Racing League. På grunn av Ukraina-konflikten har Alta Tingrett valgt å hastebehandle sakene som følge av potensielt stor pågang av rettssaker vedrørende menneskerettighetsbrudd utført av russerne. De mange sakene som var berammet til Alta Tingrett, har blitt slått sammen for å spare tid, samt at norsk rettsvesen mangler ressurser til å kunne behandle flere saker på rekke og rad.

Søksmålspapirene som ble offentliggjort da saken ble kjent.

Alta Tingrett melder på Twitter at Ferrari er tilkjent en erstatningssum på 28 milliarder euro for tort og svie, med begrunnelse i at søksmålet fra Red Bull ikke hadde noen rot i virkeligheten, og Red Bull blir fradømt retten til å eie midler som følge av at de sløste med den dyrebare tiden til Alta Tingrett, som kunne ha blitt brukt på andre tidskrevende saker.

-Det er så mye hetsing av reinsdyr her oppe i nord, så vi har rett og slett ikke tid til å behandle flere saker mellom Red Bull og Ferrari, da vi har nok av saker å ta oss av vedrørende reinsdyrene som har gått til søksmål mot nordlendinger, uttalte en talsmann for Alta Tingrett til 1251 Nyhetskanalen.

Utfallet av rettssaken kunne ikke ha gått bedre for Ferrari, og sjampanjefaktoren står høyt i taket tidlig onsdag morgen. Vitner har beskrevet situasjonen som hårreisende, da Ferrari flagger utafor kontoret sitt i Italia, noe som ikke er tillatt ifølge italiensk lov som ble innført da Coronapandemien var et faktum.

-Dette her er gode nyheter, nå har vi endelig råd til å kjøpe drivstoff til flyet vårt, som har stått på bakken i ett år på grunn av en meget kritikkverdig økonomisk situasjon, uttalte Ferraris teamsjef, Scheggman på nasjonal TV.

Ferrari gikk ifjor til anskaffelse av en Airbus A321, og var på konkursens rand da de ikke hadde sett for seg det økonomiske aspektet av å vedlikeholde flyet, samt innkjøp av drivstoff og lønninger til pilotene.

Ferraris nye fly klar for takeoff.

Ferrari har valgt å forsøke å kamuflere flyet som et fraktfly for UPS, men 1251 Nyhetskanalen har, gjennom sikre kilder, fått beskrevet innsiden av flyet som meget luksuriøst interiør, hvor førerne har tilgang på både seng og dusj. Miljøvernforkjemperne har valgt å kritisere Ferrari, og mener laget er imot miljøet.

Det har også kommet inn meldinger om at Lindorf inkassobyrå står klar utafor hovedkontoret til Red Bull, da Red Bull antageligvis blir slått konkurs som følge av dommen fra Alta Tingrett. Red Bull på sin side har valgt å ikke kommentere saken.

PS: 1251 Nyhetskanalen skrev tidligere denne uken at Ferrari-fører Scheggman har fått sparken i laget, det stemmer ikke, da ingen avgjørelse vedrørende hans fremtid har blitt tatt i skrivende stund. 1251 Nyhetskanalen følger saken tett.