ERL-kommentator går viralt

Den tidligere Formel 1-stjernen, og nåværende ERL-kommentator Claxel, har blitt avbildet i det siste nummeret av Charlie Hebdo’s satiriske tegninger. Claxel på sin side har sverget en grusom hevn mot tegnerne og sjefsredaktøren i Charlie Hebdo etter at bildet ble utgitt.

Claxel som representerer norsk drikkekultur.

Gérard Biard, nåværende sjefsredaktør i Charlie Hebdo uttalte tirsdag ettermiddag at tegningen er i tråd med ytringsfriheten, og har gått hardt ut mot truslene fra Claxel vedrørende hevnpåstandene. Claxel har de siste månedene livnært seg ved å kommentere i European Racing League, etter at han mistet jobben som fører for Ferrari, og ingen andre lag ønsket å signere han. NAV uttalte senest i november ifjor at det ikke er noe håp for Claxel, og at han kommer til å forbli arbeidsledig i uoverskuelig fremtid.

-Jeg setter lite pris på at Charlie Hebdo bruker meg som et eksempel når de tar opp norsk drikkekultur midt i julebordsesongen, sa Claxel til 1251 Nyhetskanalen.

Claxel har i løpet av tirsdagskvelden gått under jorda, da han som følge av karikaturtegningen har blitt Norges mest forhatte mann. Kommentarer som florerer i sosiale medier, hovedsaklig skrevet av skallete, middelaldrende menn, mener at Claxel må bli tørr bak øra, og slutte å drikke offentlig, da verdenssamfunnet nå har søkelyset rettet mot norsk drikkekultur, noe middelaldrende menn ønsker å unngå.

Som følge av at karkaturtegningen har preget nyhetsbildet, har Russland valgt å sende soldater inn i Ukraina, så mye tyder på at Claxel også kommer til å få skylda for den russiske invasjonen av Ukraina, åtte år etter at russiske styrker okkuperte Krim-halvøya.

-Jeg velger å sende inn styrker i Ukraina, da jeg mener det er helt feil å gi Claxel mer oppmerksomhet enn meg, skrev den russiske Presidenten, Vladimir Putin, på Twitter i morgentimene tirsdag.

Vi følger sakens utvikling tett, Claxel-saken vel og merke.