Hatet Formel 1-fører tilbake bak rattet

Den tidligere Ferrari-føreren i European Racing League, Claxel, ble sent tirsdag kveld observert i det han satte seg bak rattet i en Alfa Romeo, i Europas nest beste Formel 1-liga, Racers Of Scandinavia, kun slått av European Racing League. Begge ligaene har sitt hovedkontor i Norge, og har gjennom formelle kåringer blitt kåret til Norges to desidert beste ligaer å kjøre i.

Sjokkbølgene gikk gjennom en hel verdensdel tre kvarter senere, da Claxel passerte målstreken for aller første gang i karrieren. I forkant da de første bildene av Claxel startet å sirkulere, ble det satt opp en innsamlingsaksjon hos GoFundMe, på vegne av Alfa Romeo, for å kunne dekke eventuelle skader Claxel kunne påføre bilen.

-Det var så utrolig deilig å fullføre et løp, uttalte Claxel til et samlet pressekorps etter løpet.

Kilder 1251 Nyhetskanalen har vært i kontakt med, sier at Claxel har fått en kontrakt med Alfa Romeo kun ut den påbegynte sesongen, som ventes å avslutte tidlig i desember. Med andre ord er det potensielt kun seks løpsdager Claxel får til å kunne bevise sin fremtid som Formel 1-fører.

Samtidig ble det en kortvarig glede for Claxel, teamet hans og de få følgerne han har, da han klaget konstant over team-radioen i løp nr. 2 igår kveld, at bilen ikke fungerte optimalt. Alfa Romeo tar avstand fra påstandene fra Claxel om at de har en dårlig bil, og mener at det er førerens ansvar å sørge for at arbeidsverktøyet han har tilgjengelig fungerer som det skal.

-Ja, jeg står inne for det jeg sa over radioen, bilen rista så lite da jeg kjørte, at jeg ikke merket at jeg var i en Formel 1-bil, og det er skandaløst av Alfa Romeo å gi meg en sånn bil, derfor valgte jeg å bryte løpet ett par runder ut i det andre løpet for kvelden, sa Claxel til 1251 Nyhetskanalen.

Da Claxel kjørte inn i pit tidlig i løpet, fryktet seerne det verste, og det tok ikke mange sekundene før drapstruslene begynte å tikke inn på sosiale medier rettet mot Alfa Romeo, som ga den skandaløse føreren kontrakt ut sesongen. Alfa Romeo har valgt å ikke uttale seg om drapstruslene, og har sendt dem videre til Claxel.

I tillegg til kontrakten Claxel har fått hos Alfa Romeo, ser det lyst ut for den kritikkverdige føreren, da han også har blitt hentet inn som kommentatorlæring i European Racing League på torsdagskveldene. ERL, som tidligere har gått hardt ut offentlig mot Claxel da han kjørte for Ferrari, har senere uttalt til norsk media at Claxel er god til å snakke for seg, og det er nok eneste grunnen til at han har fått en ny sjanse i ROS, da kjøreferdighetene hans står til stryk. Mye tyder også på at snakke-egenskapene hans er årsaken til at han nå får prøve seg som kommentator, da kunnskapsnivået hans om Formel 1 ikke tilsier at han har noe i et kommentatorstudio å gjøre.