Formel 1-fører i hardt vær etter grov hets av kommentatorteam

Sultan, som til daglig kjører for Alpine i European Racing League, er i hardt vær etter at han kom med en tirade av uante dimensjoner i intervjuet etter gårsdagens løp. Kommentatorteamet var skyteskiver for Sultan, som i etterkant risikerer en grov reprimande som følge av sin oppførsel. Hetsingen kan høres i sin helhet i videoklippet nederst i artikkelen.

Hussein Kamel Sultan. Ikke Formel 1-fører Sultan. Bilde: Wikipedia

Formel 1-fører Sultan hadde ett av sine dårligste løp i karrieren, tidlig i løpet, før han omsider tok seg sammen og endte opp som vinneren av Russland Grand Prix i European Racing League på torsdag kveld. Før løpet satte kommentatorteamet Sultan opp som storfavoritt til å vinne, så da tiraden kom fra Sultan etter løpet, var kommentatorteamet uvitende til hvorfor føreren valgte å gå til frontalangrep.

-Jeg er i sjokk og vantro. At en fører tør å komme inn i kommentatorstudioet og hetse oss som har kommentert løpet. Det er langt ifra greit, og vi jobber nå med et søksmål mot Sultan for den oppførselen han viste etter løpet. Jeg er dypt krenket, uttalte kommentator OnlyFanz til 1251 Nyhetskanalen fredag formiddag.

Kilder tett på situasjonen kan vise til høylytt roping på kontoret til European Racing League, der ligaeier OnlyFanz kommer med grove karakteristikker av Sultan, og mener at Formel 1-legenden bør få en kraftig reprimande fra ligaen etter sine uttalelser på landsdekkende TV etter løpet. Det har gjennom morgentimene fredag kommet flere medier tilstede, og det høres litt svak roping fra journalistene som står bakerst, hvor det kreves at det holdes en pressekonferanse hvor ligaen offentliggjør straffen Sultan kan vente seg etter episoden.

-Jeg står for det jeg sa, og jeg er stolt av det. Jeg er en stolt fører, og en stolt vinner etter gårsdagens løp, skrev Sultan på Twitter.

Som følge av hendelsen har politiet i Norge innført midlertidig bevæpning, da det fryktes Formel 1-terror i nær fremtid. Det er også for å holde førerne i sjakk, mens ligaen etterforsker intervjuet i sin helhet. Det ventes at ligaen offentliggjør straffen til Sultan i nær fremtid, innen år 2038.

-Vi jobber hardt i kulissene nå, for å få lagt frem all fakta vi kan behøve, sa OnlyFanz.

Den andre kommentatoren som var involvert i intervjuet, SinSv har valgt å ikke kommentere hendelsen, og han har blitt observert gråtende på toalettet i Ås Kommune, som ligger et sted i Viken Fylke. Tankene går ut til kommentatorteamet, og European Racing League krever nå en tre-dagers periode med landesorg i Norge. Det er også satt i gang en underskriftskampanje hvor det kreves at Sultan blir sparket fra Alpine. I skrivende stund har kampanjen tre underskrifter.

Intervjuet med Sultan, som tok en uventet vending og det kreves at Sultan nå blir sparket fra Alpine.