McLaren-fører nekter for å ha brutt track limits

McLaren-føreren, som 1251 Nyhetskanalen ikke har lyktes i å identifisere, nekter for å ha brutt reglene under torsdagens kvalifisering til Hungary GP i European Racing League.

Videoen 1251 Nyhetskanalen har fått tilgang til viser mulig brutt på reglene. Video: ERL_F1TV

Føreren, som til daglig kjører for Formel 1-laget McLaren bedyrer sin uskyld, og mener påstanden om at han har brutt reglene kommer som følge av en langvarig hetsekampanje satt igang fra andre F1-lag. Når 1251 Nyhetskanalen viser McLaren-føreren Landis bilder av hans påståtte regelbrutt, mener føreren at videoen er manipulert for å sette han i et dårlig lys.

-Dette her stemmer ikke med realiteten, hvem som helst kan lage en video, det betyr ikke at innholdet i videoen automatisk blir sann, uttalte Landis til 1251 Nyhetskanalen.

Landis, som ønsker å være anonym, har de siste ukene vært under massivt press da det forventes at han stikker av med mesterskapet foran nesen på Red Bull. Kilder har også uttalt at Red Bull-fører Eddy_Smurfy har gitt klasifisert informasjon til Landis, for å kunne hjelpe McLaren-føreren med å vinne mesterskapet.

-Ingen kommentar, var kommentaren til Eddy_Smurfy.

European Racing League tar sterk avstand til Landis’ påstander om at videoen fra den nasjonale TV-sendingen er manipulert. Innad i ERLs kontorer varsler det søksmål mot Landis for ærekrenkelser, og føreren risikerer flere titalls tusen lisenspoeng i straff om han blir funnet skyldig i å spre falske påstander om ligaens TV-kanal.

-Akkurat nå har vi ingen kommentar, men vi kommer tilbake med en kommentar ved en senere anledning når vi har gått gjennom dokumentene vi har tilgjengelig, og kan vise til en skikkelig kommentar, uttalte talsmannen for ERL, SinSv til 1251 Nyhetskanalen sent fredag kveld.