Formel 1-fører risikerer sparken

Claxel, som til daglig kjører i Ferrari i European Racing League, risikerer sparken etter at han på det groveste skjelte ut Red Bull-fører Richars1 tidligere denne uken. Red Bull er i sjokk og vantro, og kaller oppførselen til Claxel for uakseptabel.

Bilen til Claxel.

Richars1 varslet på Instagram at han kommer til å gå til søksmål mot Claxel, samtidig som Haas-laget igjen forsøker seg å bli med på søksmålet. Haas-fører Flufyturtle bedyrer at Haas er desperat etter penger, og derfor krever å få ta del i søksmålet, som seiler opp til å bli et gruppesøksmål av uante dimensjoner.

-Jeg er uskyldig, var Claxels korte svar til media etter at saken ble kjent.

Ferrari har gått ut med en offentlig melding hvor de forsvarer Claxel, samtidig som laget truer med å gi Claxel sparken om han taper søksmålet mot Richars1. Ferrari tar også sterk avstand til sin egen fører, og frasier seg alt av potensielle erstatningssaker som følge av deres frittalende fører.

-Han får klare seg sjæl, jeg kan ikke bruke tid til å tenke på alt Claxel steller i stand, uttalte Ferraris lagsjef Beardman.

Da nyheten ble kjent, ble det laget en underskriftskampanje hvor det kreves at Claxel fjernes fra stillingen sin i Ferrari, og heller får et sete i Alfa Romeo ut sesongen. Underskriftskampanjen har i skrivende stund to underskrifter, fra henholdsvis Ferraris lagsjef Beardman, og fra Claxel selv.

Richars1, som vanligvis har veldig mye på hjertet, har frastått fra å kommentere saken før søksmålet er avgjort i en rettsal som han selv har valgt. Claxel har valgt å forsvare seg selv, da selv ikke advokat John Christian Elden ønsker å nærme seg denne saken.

1251 Nyhetskanalen oppdaterer fortløpende når mer informasjon blir tilgjengelig.