Skandaleavsløringer setter Esports-lag i et dårlig lys

En av førerne i European Racing League har sendt et anonymt tips til 1251 Nyhetskanalens redaksjon, hvor det blir avslørt at NSR, som består av flere habile førere, snakker sammen samtidig som de kjører løp. -Skandale, uttalte ligaens talsmann, SinSv.

I morgentimene tirsdag gikk Alpine-føreren Sultan hardt ut på Twitter og kom med grove beskyldninger mot NSR og deres førere. Samtidig henviser han til ligaens regelverk, uten å ha tilsynelatende lest regelverket da det ikke står noe om at det ikke er lov å kommunisere seg imellom. Avsløringene har skapt sjokkbølger gjennom en hel nasjon, og politikerne i Finnmark har valgt å avslutte valgkampen tidlig, for å kunne håndtere denne saken.

-Dette er rett og slett pinlig, både for sporten, men ikke minst for førerne, uttalte en talsmann for Statsministerens kontor.

NSR på sin side tar sterk avstand fra beskyldningene, og mener dette kun er et forsøk på å psyke ut førerne før torsdagens livsviktige løp i Canada. European Racing League har uttalt i en pressekonferanse at de jobber iherdig med å omgjøre regelverket, sånn at Sultan kan få rett i sine påstander, samtidig som NSR ligger an til å få en kraftig straff.

-Jeg har ingen kommentar til dette her, vi arbeider hardt hver dag for å gjøre førerne fornøyde, men samtidig så viser de en manglende respekt ved å bryte regelverket gang på gang, uttalte SinSv til 1251 Nyhetskanalen.

Det meldes allerede om folk som har tatt til gatene i Oslo, og forsøker å storme Stortinget samtidig som de roper slagord som «ned med NSR» og «Hvem er Sultan?». Demonstrasjonen som pågår i Oslo er ikke en lovlig demonstrasjon, og politiet har gått ut på Twitter hvor de anbefalte folk å roe seg ned og gå hjem. Statistikk viser for øvrig at svært få av Oslos befolkning følger politiet på Twitter.

Massiv demonstrasjon. Foto: TV2

Sultan har ikke ønsket å uttale seg nærmere om avsløringene, og føreren ønsker heller ikke å avsløre kildene han har innad i ligaen. NSR varsler en oppvask, og har allerede lagt mesteparten av skylda på den nyeste føreren i stallen, Eddy_Smurfy7, som NSR mener kan ha spredd intern informasjon til Alpine-føreren Sultan.

-Jeg støtter Sultan, uttalte NSR-fører Yirmi.