Formel 1-lag involvert i gruppesøksmål

1251 Nyhetskanalen har gjennom epost-korrespondanse avslørt at flere Formel 1-lag i European Racing League har gått sammen om et gruppesøksmål mot 1251 Nyhetskanalen.

Formel 1-lag i slagsmål. Foto: VG

Red Bull, med Richars1 og Eddy_Smurfy i spissen, har gjennom hemmelige tekstmeldinger fått med seg lag som Ferrari, Alpha Tauri, Aston Martin og Alpine i gruppesøksmålet mot nyhetsnettsiden. Lagene begrunner det med at de ønsker å ta kampen mot den massive hetsingen de opplever hver torsdager gjennom landsdekkende direktesendinger.

-Jeg tar avstand fra disse påstandene, og fra dette søksmålet, dette er bare et forsøk på å sverte mediene og European Racing League, sa 1251-redaktør OnlyFanz i en pressemelding etter torsdagens løp.

Anonyme kilder kan melde om flere møter mellom lagene, hvor Ferrari og Red Bull har inngått et forlik som innebærer at søksmålene mellom de to lagene har blitt satt på vent, da alle ressurser nå brukes på å saksøke 1251 Nyhetskanalen for ærekrenkelser og mobbing i beste sendetid. Haas på sin side har ønsket å bli med i gruppesøksmålet, men de andre lagene har avvist forespørselen fra Haas med begrunnelse i at Haas bare ønsker lett-tjente penger.

-Jeg støtter Formel 1-lagene, men i frykt for å gjøre meg inhabil har jeg ingen videre kommentar, uttalte talsmannen for European Racing League, SinSv på Twitter.

1251 Nyhetskanalen kan melde på sine nettsider at de jobber med et motsøksmål av uante dimensjoner, for å få en slutt på trusselen om å saksøke alt og alle, og da spesielt fra Red Bull.

-Vi trenger penger, okei? skrek Richars1 da 1251 Nyhetskanalen ønsket en kommentar vedrørende søksmålet.

Saken er satt opp i Oslo Tingrett i slutten av desember, og 1251 Nyhetskanalen har søkt om at saken skal gå for lukkete dører for å unngå avsløringer av kilder som nyhetskanalen bruker i sine saker.

-Vi må verne om Eddy_Smurfy og Sultan, som vi jevnlig bruker som anonyme kilder, skriver OnlyFanz på Snapchat sent torsdag kveld.

1251 Nyhetskanalen oppdaterer saken fortløpende når det er noen ny utvikling.