Formel 1-lag har formelt levert søksmål

Ferrari, har i samarbeid med Alfa Romeo, formelt levert inn søksmål mot Red Bull etter gårsdagens løp. I søksmålet blir spesielt Richars1 nevnt med grove beskrivelser, samtidig som Ferrari innrømmer at søksmålet er en taktikk for å få Eddy_Smurfy7 til å signere en langtidskontrakt med de røde italienerne.

Beardman valgte, etter gårsdagens twittermeldinger, å levere et formelt søksmål mot Red Bull, der Ferrari krever erstatning for tort og svie, samt en ny bil til Ferrari-fører Claxel. Red Bull tar sterk avstand fra søksmålet, og kaller det for rent oppspinn. Alfa Romeo på sin side har blitt med på søksmålet, da laget ønsker å være del av en viktig utvikling i European Racing League.

-Vi saksøker Red Bull, fordi vi lever i et samfunn hvor det er mulig å saksøke andre aktører innenfor sporten, og det står ikke skrevet i regelverket at vi ikke har lov til å saksøke dem, derfor saksøker vi dem, sa Beardman og Claxel i kor da medienes pressekorps stod utenfor dørene til Ferraris hovedkontor.

Anonyme kilder tett på lagene kan melde om at Red Bull er langt i fra fornøyde, og vurderer et motsøksmål mot Ferrari. Innholdet i søksmålet har enda ikke blitt kjent. Samtidig har den anonyme kilden, Yirmi, gått offentlig ut og støttet Ferrari i deres søksmål mot Red Bull.

-Jeg mener det å saksøke er den viktigste menneskeretten vi har, og det er på tide å dytte Red Bull ned fra den høye tronen de befinner seg på, sa Yirmi tidlig fredags morgen.

De andre Formel 1-lagene følger tett med på sakens utvikling, og regner med at saken har høyeste prioritert hos menneskerettighetsdomstolen i Haag. Haag på sin side har valgt å latt vær å kommentere søksmålet, da det fortsatt er til behandling, og saksbehandlingstiden ventes på ta et par år.

-Jeg håper søksmålet kommer opp før 2025 i hvert fall, avsluttet Yirmi med å si før han gikk for å trene i sin nye Aston Martin-bil.