Esport-fører med oppsiktsvekkende video

1251 Nyhetskanalen har fått tilgang til en video som viser SimRacing Norway-føreren Hawk fyllekjøre i gårsdagens løp på Silverstone. ROS-fører Evjen valgte å dele videoen med oss under den forutsetning av at vi ikke avslører identiteten på Evjen, da ROS-føreren frykter represalier fra Formel 1-førerne.

Åpenlys fyllekjøring på Silverstone. Video: Evjen

Evjen, som har fått opphold på de sydlige strøkene av Oslo, la ut en melding på Snapchat tidligere onsdag morgen hvor han beskylder Hawk for farlig kjøring, og mener at sånn type kjøring har ingenting på Silverstone å gjøre. Hawk på sin side bedyrer sin uskyld, og mener at det er Evjen som skaper en farlig situasjon ved å filme mens han kjører Formel 1.

I skrivende stund har ligaen valgt å ikke uttale seg om kjøringen til Hawk, men i retningslinjene står det at «den som kjører i påvirket tilstand, må slutte med det». Flere av førerne i både BigTitty Racing (BTR) og World Racing League Team (WRCL) har gått til gruppesøksmål mot SimRacing Norway som følge av videoen som har blitt offentliggjort.

-Du er full, uttalte Hawk til 1251 Nyhetskanalens politiske journalist.

Redaksjonen erfarer at det ble utført en promilletest av alle førerne etter gårsdagens løp, og alle førerne over atten år ga positiv utslag på testen. Hawk sin test viste et unormalt høyt inntak av leskedrikken Kuli. Det ble i tillegg gjennomført flere tester av Hawk, og alle testene viste at Hawk var den eneste føreren uten promille i blodet.

-Hvorfor skal Hawk slippe unna med sånn type kjøring?, skrev Evjen retorisk på Twitter.

SimRacing Norway (SRN) har har gitt Hawk en reprimande etter at Hawks tester ga negativt promillesvar.