Lagkamerater involvert i skandaleløp

ROS Sundt og ROS Evjen, som til daglig kjører for Formel 1-laget Racers Of Scandinavia, var igår involvert i et skandaleløp av dimensjoner. Løpet ble sendt direkte på landsdekkende TV, og folk er nå i harnisk over hva de var vitne til.

Video av hendelsen. OPS: Sterke bilder.

Racers Of Scandinavia regnes av mange som et av de sterkeste lagene i Formel 1 Esport. De har opparbeidet seg et rykte om at de har et sterkt samhold blant førerne. De har tidligere vært skånet for de største skandalene. Kilder 1251 Nyhetskanalen har vært i kontakt med, sier nå at samholdet er i ferd med å ryke etter gårsdagens hendelse.

I en pressemelding laget la ut på Snapchat etter løpet, sier de at laget står bak ROS Sundt i konflikten med sin lagkamerat. Etter alt å dømme, så startet det med at Evjen med vilje valgte å kjøre inn i bakenden på Sundts bil. Evjen ble kalt inn på teppet, og bedt om å legge seg flat etter hendelsen.

-Ja, jeg legger meg flat. Selvfølgelig, jeg ligger flat nå, men ingenting av dette hadde skjedd om ROS Sundt hadde latt meg kjøre forbi han da jeg lå bak. At jeg kjørte så tett oppi han, burde han da skjønne at jeg ville forbi. At han nekter er ikke mitt problem. Da kjører jeg inn i han, uttalte Evjen til 1251 Nyhetskanalen etter løpet.

Uttalelsen har brakt sjokk og vantro til det ellers så sindige Esports-miljøet i Formel 1. Det er opprettet flere Facebook-grupper hvor det nå oppfordres til å bryte smittevernsloven, og demonstrere i hopetall utenfor hjemmet til Evjen. Salget av fakler har steget med 277 prosent i forhold til sist mandag. I flere byer meldes det om sammenstøt med politiet, og lynsjestemning. Flere politifolk har også blitt pågrepet da de offentlig viste støtte til demonstrantene.

-Svenske tilstander, var Sylvi Listhaugs kommentar på Facebook i forbindelse med opptøyene.

-Jeg vet ærlig talt ikke hva Evjen holder på med. Det er utrolig at det gikk så bra som det gjorde, på slutten av løpet mistet jeg helt kontroll på bilen min, da jeg fortsatt var i sjokk ettersom jeg aldri trodde at Evjen kunne finne på å kjøre så agressivt. Rett og slett skandaløst, skriver Sundt i en tekstmelding til 1251 Nyhetskanalen.

Nå gjenstår det å se hva Racers Of Scandinavia foretar seg, men denne saken kommer til å føre til en oppvask innad i laget. Neste løpet laget skal kjøre er i Bahrain på søndag, og det spørsmålet alle nå stiller seg er; Kommer Evjen til å kjøre under ROS-navnet? BigTitty Racing er kjent for å hyre inn førere som tar kjøringen et steg for langt. Blir det neste stoppested for ROS Evjen? Våre eksperter på sport mener at akkurat det er usannsynlig sett fra et økonomisk perspektiv.

1251 Nyhetskanalen klarte ikke å få en uttalelse fra Statsminister Erna Solberg.