Formel 1-lag nektes landingstillatelse grunnet Brexit

Som følge av Coronasituasjonen i Europa nektes Esport-laget World Racing Club Team (WRCL) landingstillatelse i Storbritannia. Dette er en dramatisk situasjon for laget som har som ambisjoner å kjempe i toppen av Divisjon S. i MPRL på førstkommende søndag.

Illustrasjonsbilde.

Lagets eier, WRCL Kostov er i harnisk etter at den britiske dronningen kom med sin beslutning om å nekte privatflyet å lande på den skotske flyplassen som ligger vegg-i-vegg med Trumps golfbane. I sosiale medier går diskusjonene hardt for seg, ledet av den annerkjente, konspiratoriske bevegelsen QAnon.

QAnon melder at flyet som skal ta WRCL-førerne til Storbritannia aldri nådde frem til rullebanen på Oslo Lufthavn Gardermoen, før det fikk beskjed om å skru av motorene og evakueres. Ifølge konspirasjonene måtte flyet evakueres som følge av at britiske myndigheter frykter 5G-strålingene flyet gir fra seg når WRCL Kostov spiller inn podcast. QAnon har nektet å stille opp i et intervju med 1251 Nyhetskanalen, da de mener at WRCL kun er ute etter å overvåke medlemmene deres fra luften.

-Jeg er i harnisk, uttalte WRCL Kostov da nyheten ble kjent at flyet hans ikke får lov til å lande på britisk jord.

Ifølge vår sportsredaksjon var WRCL favoritt til å ta hjem seieren i søndagens løp på Silverstone, men oddsen hos Norsk Tipping har steget betraktelig da ryktene om at laget ikke får stilt, dukket opp på Reddit, og den nå nedstengte appen «Parler». Amazon melder i en pressekonferanse tidligere i dag at det var på grunn av konspirasjonsteoriene om WRCLs fly at de valgte å stenge serverne Parler lå på.

-Jeg syntes det er forkastelig at WRCL ikke får landingstillatelse. Eller, laget kan få landingstillatelse på mandag, etter at løpet er over, uttalte den frittalende eieren av BigTitty Racing, BaBe1 til 1251 Nyhetskanalen. Hva dette har å si for WRCLs muligheter, og da ikke minst Kostovs muligheter til å hente hjem poengene som trengs på søndag, er ikke godt å si. Men siste ordet i denne saken er neppe sagt, da Saudi Arabiske myndigheter truer med å gå til søksmål mot den britiske dronningen om hun ikke snur i saken.

1251 Nyhetskanalen følger sakens utvikling tett.